Totul despre piercing-urile in sprânceană

Piercing-urile în sprânceană și îngrijirea lor

Împodobirea corpului este încă foarte la modă, iar inelul pentru sprâncene este una dintre cele mai populare forme de piercing. Piercing-ul pentru sprâncene pare necomplicat, așa că uneori decidem să ne facem această procedură sub impulsul momentului. Cu toate acestea, este important să ne amintim că orice formă de piercing cauzează interferențe cu corpul nostru. Prin urmare, este bine să aflăm despre contraindicațiile procedurii, tipurile de piercing și recomandările pentru îngrijirea ulterioară a piercing-ului.

Ce este piercing-ul?

Piercing-ul este un mod de decorare a corpului. Acesta presupune străpungerea anumitor părți ale pielii pentru a plasa o bijuterie (de exemplu, un cercel) în zona respectivă. Trebuie să știi că piercing-ul corporal se practică de mii de ani și a fost popular în diverse culturi din întreaga lume. Își are originile în micile sate tribale din America de Sud, în Amazonia Asiei, Africa și Polinezia, pentru ca secole mai târziu să ajungă pe străzile orașelor moderne. Așadar, cum arată procedura? Este similară cu piercing-ul obișnuit al urechii: o porțiune de țesut este străpunsă cu un ac, iar în gaură se introduce un cercel la alegere.

Cum se realizează piercing-ul pentru sprâncene?

Piercing-ul pentru sprâncene se realizează cu un singur ac pentru a garanta că este cât mai puțin dureros posibil. Este important să se evite expunerea la soare, alcoolul și analgezicele înainte de procedură. Piercing-ul în sprânceană trebuie realizat în condiții perfect sterile, folosind ace de unică folosință și instrumente sterile. Cerceii pentru procedură trebuie, de asemenea, să fie sterilizați. În plus, sprânceana și zona din jurul sprâncenei sunt dezinfectate înainte de începerea procedurii. Salonul în care efectuezi piercing-ul oferă, de regulă, o gamă de inele realizate din materiale de înaltă calitate și bine tolerate, cum ar fi titanul, așa că este mai bine să nu-ți aduci propriul cercel. Îl poți purta după ce sprânceana ta s-a vindecat.

Piercing în sprânceană pas cu pas

1. Piercer-ul fixează o pensă specială pe piele. Aceasta reglează adâncimea la care va intra acul. Se apucă o porțiune destul de groasă de piele, deoarece piercing-ul nu trebuie să fie prea aproape de suprafața pielii.

2. Zona care urmează să fie străpunsă este dezinfectată corespunzător.

3. Ulterior, piercer-ul marchează locul în care este introdus acul, desenând acolo un mic punct cu un marker.

4. Apoi se efectuează piercing-ul prin străpungerea zonei marcate cu un ac. Acesta rămâne în interiorul pielii, iar pensa este eliminată.

5. Apoi, piercer-ul îndepărtează ușor acul și introduce o tijă barbell în piercing. Gata!

Care sunt tipurile de piercing pentru sprâncene?

Piercing-ul pentru sprâncene include trei tipuri de bază: standard, orizontal și anti-sprânceană. Deși este o procedură destul de dureroasă, realizată cu anestezie locală, vindecarea decurge de obicei fără complicații, datorită mobilității reduse a acestei părți a feței. Pentru piercing-urile în sprânceană, se folosește un tip special de bijuterie pentru piercing-uri de suprafață, așa-numita Surface bar ('bară de suprafață').

Este un piercing pentru sprâncene sigur?

Piercing-ul în sprânceană este, de regulă, sigur, dar evită situațiile în care piercing-ul s-ar putea mișca, cum ar fi purtarea unei căști de protecție și mersul pe motocicletă sau vizitarea unor locuri predispuse la infecții, cum ar fi sauna, piscina sau patul de bronzat). În primele săptămâni după procedură, trebuie să supraveghezi cu atenție zona străpunsă.

Doare un piercing în sprânceană?

Aceasta este cu siguranță o chestiune individuală. Unele persoane simt disconfortul mai mult, altele mai puțin. În timpul procedurii de piercing, se aplică anestezie locală, ceea ce face ca procesul să fie practic nedureros. Se aplică apoi un bandaj ocluziv, care trebuie purtat timp de aproximativ 8 ore. Zona străpunsă trebuie spălată de mai multe ori pe zi cu soluție salină.

Cât timp durează vindecarea unui piercing în sprânceană?

Din păcate, nu există un răspuns precis la această întrebare. Depinde foarte mult de zona piercing-ului și de predispozițiile individuale la vindecare. În general, timpul de vindecare este estimat de la câteva săptămâni până la 3 luni, iar în alte locuri de pe corp până la șase luni! În timpul procesului de vindecare, contează și materialul din care este confecționat cercelul, așa că nu trebuie să uităm că materialele de înaltă calitate sunt mai puțin predispuse la a fi respinse de organism.

Cercei pentru sprâncene - aur, argint sau poate plastic?

Clasificăm cerceii pentru sprâncene în primul rând după materialul din care sunt confecționați. Cu cât calitatea este mai bună, cu atât este mai bine tolerată de piele. Putem alege dintre:

  • Aur - cel mai de încredere, dar și cel mai scump material care nu provoacă reacții alergice și favorizează procesul de vindecare.
  • Argint - puțin mai ieftin decât aurul, are, la rândul său, proprietăți regenerative.
  • Plastic - vine la un preț scăzut; nu suprasolicită zona străpunsă și, de asemenea, favorizează regenerarea.
  • Titan - un material foarte popular, sigur și antialergenic, care susține procesul de vindecare a pielii. Este de o calitate ridicată și vine la un preț destul de scăzut. În plus, nu provoacă alergii. Cerceii din titan pot fi purtați chiar și de persoanele cu alergii.

Ce trebuie să iei în considerare înainte de a-ți face un piercing?

Înainte de a îți face un piercing în sprâncene sau în orice altă parte a corpului, este indicat să te informezi cu privire la contraindicațiile procedurii. Acestea includ:

1. Răceală sau boală și administrarea de antibiotice

Atât boala, cât și medicamentele luate, în principal antibioticele, slăbesc organismul, așa că trebuie să aștepți 2 săptămâni după ultima doză și să faci procedura doar după acest interval.

2. Pregătire pentru examinarea medicală

În general, atunci când ești supus unor examinări medicale, tratamente sau proceduri, ți se poate cere să îți scoți bijuteriile de corp. Dacă te confrunți cu o examinare în scurt timp - amână-ți programarea pentru piercing. Un piercing proaspăt făcut trebuie să se vindece, ceea ce poate dura între 3 și 6 luni, și nu este permis să scoți cercelul cât timp acesta se vindecă!

3. Tulburări de coagulare a sângelui

Este strict interzis să îți faci un piercing în caz de tulburări de coagulare a sângelui.

4. Sarcină și perioadă postnatală

Amână procedura de piercing până când bebelușul tău este puțin mai mare.

5. Sărbători

Adu-ți aminte că un piercing proaspăt nu trebuie să fie scufundat în apă. O vizită la piscină, lac, mare etc. este exclusă. În plus, în primele câteva luni după procedură, este indicat să nu folosești sauna.

6. Boli de piele

Toate formele cronice și acute de boli de piele descalifică procedura de piercing.

7. Menstruație

Piercing-ul poate fi mai dureros atunci când ești la menstruație.

8. Anotimp

Trebuie să știi că zona perforată se va vindeca mult mai greu iarna decât primăvara sau vara.

Recomandări importante în urma procedurii de piercing

În primul rând - igiena! Cu orice fel de rană, inclusiv cu un piercing în sprânceană, este esențial să o menții curată. În urma procedurii, nu intra în piscină, jacuzzi, lac, mare etc. Apa poate conține microorganisme dăunătoare. De asemenea, piercing-ul nu trebuie atins cu mâinile murdare. Așa că, spală-te mai întâi pe mâini cu săpun (este indicat săpunul antibacterian), apoi aplică un lichid dezinfectant pe zona cu piercing. Curăță zona străpunsă în mod regulat și zilnic. O dischetă de bumbac sterilă îmbibată în apă caldă este suficientă pentru această acțiune. Aplică apoi un antiseptic sau o soluție salină (salină sau sare de mare). De asemenea, adu-ți aminte să nu aplici creme, loțiuni, parfumuri etc. pe zona străpunsă. Orice simptome neobișnuite, de exemplu, secreții, roșeață sau inflamație, trebuie consultate imediat cu piercer-ul care a efectuat procedura sau cu medicul tău. Doar așa vei putea evita infecția și eventuala migrare a piercing-ului.

REȚINE!
Dacă simți o mâncărime constantă și zona piercing-ului devine roșie și umflată, acesta este un simptom al inflamației. Este necesar să te adresezi unui specialist pentru a te sfătui în continuare.

Piercing-ul și machiajul sprâncenelor - poți aplica machiaj pentru sprâncene pe zona străpunsă?

Multe persoane întreabă dacă e posibil să poarte machiaj după ce își fac un piercing în sprânceană. În timpul etapei inițiale de vindecare, ar trebui să te abții de la folosirea produselor cosmetice care conțin alcool și, de asemenea, ar trebui să eviți machiajul în jurul zonei unde s-a făcut piercing-ul. Cu toate acestea, poți să treci ușor cu un pieptăn prin sprâncene și ți le poți pensa în zona din jurul piercing-ului, deoarece bijuteriile din sprâncene atrag mai mult atenția dacă sprâncenele arată îngrijit și sunt bine aranjate. Folosește o pensetă performantă și procedura va decurge fără probleme!

După ce pielea s-a vindecat, bineînțeles, poți reveni la machiajul pentru sprâncene. O sprânceană cu piercing atrage atenția, așa că în mod sigur va beneficia de un make-up frumos și atent realizat, folosind produse cosmetice de calitate. O sprânceană precis definită poate veni în completarea perfectă a piercing-ului și poate adăuga armonie ansamblului. O sprânceană străpunsă dar cu fire de păr rebele sau rătăcite, care este prost conturată, anulează efectul întregului styling, iar piercing-ul nu face decât să atragă atenția asupra imperfecțiunilor, așa că merită să ai grijă de forma și estetica unei sprâncene cu piercing. Chiar și doar o definire ușoară și o retușare subtilă cu un creion bun de sprâncene poate face ca sprânceana să arate mult mai bine.

Pomada de sprâncene este, de asemenea, un produs ideal pentru machiajul sprâncenelor - rezistent, intens și extrem de maleabil. Îți permite să umpli sprâncenele, să le definești forma și să creezi linii asemănătoare firului de păr. Un astfel de machiaj pentru sprâncene va adăuga cu siguranță un plus de stil piercing-ului tău! Consultă ghidul nostru de produse de machiaj pentru sprâncene și află cum să le folosești.

Pot piercing-urile să îți afecteze vederea?

Există o convingere destul de răspândită conform căreia piercing-ul în sprânceană poate afecta negativ vederea. Este un mit! Este imposibil să se deterioreze nervul optic în timpul procedurii de piercing. Cu toate acestea, trebuie să știi că un piercing prost realizat atrage riscul de a atinge nervul trigemen, ceea ce poate duce la nevralgie. Prin urmare, alege-ți cu grijă salonul și piercer-ul - apelează doar la serviciile unor specialiști calificați, cu multă experiență și recenzii bune.

Scrie un comentariu. Va fi postat în curând după aprobarea moderatorului.
Politică de confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookies și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale sunt utilizate. Vă puteți modifica setările în broweser în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor cookie-urilor?

Politică de confidențialitate