Tunsul sprâncenelor - merită și cum se face?

Cum trebuie să-mi tai sprâncenele acasa

Sprâncenele perfect conturate dau armonie întregii fețe. De aceea ne dorim atât de mult să le oferim o formă plăcută. Există mai multe modalități de a tunde sprâncenele. O tendință populară este de a le tunde cu un aparat de ras pentru sprâncene, electric sau manual. Ești familiarizată cu acest instrument? Aici vom explica ce este un aparat de ras pentru sprâncene, cum se folosește și dacă poate înlocui cu adevărat penseta.

Ce este tunsul sprâncenelor?

Tunsul înseamnă ajustarea lungimii firelor de păr nedorite din sprâncene. Este diferit de pensat, deoarece nu îndepărtează întregul fir de păr - foliculul rămâne neatins dedesubtul suprafeței pielii. Aparatul de tuns le taie ușor, fără disconfortul pe care îl simți în timpul smulgerii. Aparatele de tuns sprâncenele sunt concepute atât pentru bărbați, cât și pentru femei și pot fi folosite și pentru îndepărtarea părului facial (barbă și mustață) și pentru toaletarea perciunilor.

Ce este un aparat de tuns sprâncenele?

Tunderea sprâncenelor se face cel mai adesea cu un aparat de ras pentru sprâncene Acesta este un instrument de stilizare a sprâncenelor foarte la îndemână pentru a oferi forma dorită arcurilor. Un aparat de tuns este un instrument de ras mic și subțire, cu un mâner și o lamă. Îți permite să razi și să tunzi rapid și ușor părul de pe porțiunile mici de piele.

Cum funcționează un aparat de tuns sprâncenele?

Un trimmer este o modalitate excelentă de a îngriji ușor și rapid părul facial (nu doar sprâncenele). Aparatul de tuns îți permite să scapi de firele de păr individuale, să uniformizezi întreaga linie a sprâncenelor, să tunzi doar zonele selectate (cel mai adesea tundem marginea interioară a sprâncenelor și zona dintre sprâncene) și să le îmbunătățești forma.

Aparat de ras pentru sprâncene sau pensetă - ce să alegi?

Ar trebui să reții că, deși un aparat de ras sprâncenele este foarte la îndemână și practic, acesta nu poate înlocui penseta. Instrumentul se dovedește util pentru mici retușuri ale formei sprâncenelor sau pentru a defini liniile acestora. De asemenea, îți permite să uniformizezi lungimea firelor de păr din sprâncene și să le îndepărtezi rapid pe cele încăpățânate care continuă să reapară. Cu toate acestea, dispozitivul funcționează foarte punctual, iar efectul durează până la 3 zile, deoarece firele de păr tunse încep să crească din nou și să devină vizibile. Prin urmare, pentru un efect de mai lungă durată, merită să investești într-o pensetă bună pentru a smulge firele de păr care cresc dincolo de linia sprâncenei - cu siguranță nu le vei simți lipsa!

Ține minte!
Trimmerele pentru sprâncene au limitările lor. Este mai bine să îl folosești doar pentru a face retușuri delicate la nivelul sprâncenelor și nu pentru a crea o nouă definire a acestora. Prea multă intervenție în acest caz poate duce la dezastru. Cel mai bine este să îl folosești atunci când sprâncenele necesită doar ajustări minore.

Cu ce tunzi sprâncenele? Aparat de tuns, foarfece pentru sprâncene sau epilator de sprâncene?

Oferta de instrumente de tuns sprâncenele este foarte vastă. Dacă sprâncenele tale sunt prea groase, prea lungi sau indisciplinate, le poți îmblânzi și stiliza cu o foarfecă sau cu cel mai popular și mai la îndemână instrument - un aparat de ras sprâncene, disponibil în multe variante și modele. Pentru a îndepărta firele de păr încăpățânate, multe persoane apelează, de asemenea, la un epilator cu laser tradițional, dacă acesta este prevăzut cu un capăt special pentru îndepărtarea părului facial.

1. Epilatorul de sprâncene - merită?

Funcționează dacă vrei să îndepărtezi fire de păr individuale și încăpățânate din sprâncene, dar nu este foarte folositor pentru tunderea și stilizarea lor. Micul cap al aparatului facilitează procedura și direcționează fasciculul laser către zona dorită - trebuie doar să îl presezi pe piele și gata. Un epilator cu laser pentru sprâncene nu este în totalitate nedureros, deoarece distruge părul de la rădăcină - foliculul. Ar trebui să ții cont de acest lucru și să folosești instrumentul cu prudență.

2. Foarfecele pentru sprâncene - merită să apelezi la ele?

Sunt destul de mici și practice și au lamele mai scurte, ceea ce le face ușor de manevrat la nivelul sprâncenelor. Foarfecele de sprâncene sunt ușor curbate la capăt pentru a facilita ținerea lor în poziție paralelă cu pielea și tunderea părului chiar și pe o porțiune mică a sprâncenei. Adesea sunt însoțite de un pieptăn mic, detașabil, care permite pieptănarea sprâncenelor în timp ce le tunzi. De asemenea, pieptănul ține firele de păr la locul lor, împiedicându-le să se miște în timpul procedurii. Tunderea sprâncenelor cu foarfeca este foarte ușoară - pur și simplu tunzi vârfurile având grijă să scurtezi firele de păr în linie dreaptă. Cu toate acestea, tunderea sprâncenelor cu foarfecele nu este foarte populară - acestea nu sunt la fel de precise ca un aparat de ras și ar putea fi greu de folosit pe sprâncenele stufoase. Fără practică și îndemânare, te poți răni din greșeală și îți poți distruge forma sprâncenelor.

3. Aparatul de ras pentru sprâncene - cum se folosește și ce rezultate dă?

Cum se folosește un aparat de tuns sprâncenele? Este simplu! Pur și simplu apeși ușor lama pe piele și o miști încet în direcția opusă creșterii părului. Dacă nu știi cum să obții forma perfectă a sprâncenelor în timp ce le tunzi, poți achiziționa un cap special pentru a determina forma sprâncenelor care se potrivește cu fața ta. De asemenea, poți încerca să stabilești forma sprâncenelor folosind un bețișor sau un fir de ață.

Dacă tunzi doar partea sprâncenelor de lângă colțul interior al ochiului, ridică ușor firele de păr și scurtează-le astfel încât să depășească linia superioară a sprâncenelor cu 1,5-2 mm: piaptănă pur și simplu sprâncenele și tunde firele de păr care se extind dincolo de linie. Sprâncenele tunse arată mai natural, și în plus, stilizarea lor este mult mai ușoară. În urma procedurii de tundere, este indicat să masezi sprâncenele cu puțin ulei natural pentru a înmuia părul.

Tunsul sprâncenelor - mai multe informații

1. Firele de păr de pe sprâncenele tunse cresc la loc cu aceeași grosime pe toată lungimea lor. Pentru unii, un astfel de efect este inacceptabil, dar există și mulți adepți ai unui astfel de rezultat. Pentru posesorii de sprâncene rare și subțiri, firele de păr din sprâncene cu aceeași grosime pe toată lungimea creează efectul unor sprâncene voluminoase, accentuate și definite corespunzător.

2. Toaletează-ți sprâncenele de cel mult 3 ori pe săptămână, pentru a nu le perturba forma și simetria. Acest lucru te protejează, totodată, de a le scurta prea mult.

3. Nu uita să menții simetria corectă a sprâncenelor tale - tunde-le astfel încât să arate asortat.

4. Nu este nevoie să îți tunzi toate firele sprâncenelor - uneori trebuie să le scurtezi doar pe cele mai lungi.

5. Locul în care îți tunzi sprâncenele trebuie să fie bine luminat. Acest lucru garantează că poți tunde firele de păr la lungimea dorită.

6. Amintește-ți să menții o igienă adecvată în timp ce folosești aparatul de ras. Dacă folosești un aparat de tuns electric, e important să schimbi frecvent lama. Un aparat de tuns manual funcționează ca un aparat de ras de unică folosință: trebuie înlocuit la fiecare câteva utilizări.

7. După ce ți-ai tuns sprâncenele, este indicat să le perii cu o perie pentru sprâncene până când acestea se obișnuiesc cu noua lor formă.

Trimmer pentru sprâncene - tipuri

Aparat de tuns pentru sprâncene manual

Un aparat de tuns sprâncene manual seamănă cu un mic aparat de ras de unică folosință, dar cu o formă diferită. Mânerul mic și confortabil și lama cu formă corespunzătoare îți permit să razi rapid firele de păr nedorite din sprâncene, chiar și pe cele mai scurte. Principalul avantaj al unui aparat manual de tuns sprâncenele este prețul său scăzut, similar cu cel al unui aparat de ras obișnuit de unică folosință. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere faptul că necesită înlocuirea frecventă, din motive de igienă și pentru că lamele își pierd rapid ascuțimea.

Aparat de tuns pentru sprâncene electric

O alternativă la aparatele de tuns sprâncene de unică folosință. Sunt foarte populare și au o precizie mai mare: lamele lor nu ating pielea, ceea ce le face mai sigure de utilizat. Aparatele de tuns electrice sunt adesea multifuncționale: au mai multe capete interschimbabile, permițându-ne să tundem nu numai sprâncenele, ci și celelalte zone ale feței din jurul urechilor, mustața, perciunii și chiar firele de păr din nas. Multe dintre ele permit tunderea părului la lungimea aleasă de noi. Aparatul electric de tuns sprâncenele poate fi alimentat cu baterii sau încărcat în mod tradițional. Oferă posibilități cu adevărat deosebite pentru modelarea precisă a sprâncenelor.

Sprâncenele tunse - cum menții efectul?

Sprâncenele tunse cu aparatul de ras arată spectaculos, dar uneori își pierd forma chiar a doua zi, ceea ce strică efectul dorit. Dacă vrei ca arcurile tale periate și tunse să arate impecabil mult timp, ar trebui să încerci laminarea sprâncenelor! Această procedură este la fel de ușoară și poate fi realizată cu succes acasă. De asemenea, poate fi realizată de orice cosmetician calificat. Tratamentul de laminare are grijă ca sprâncenele tale să își păstreze forma perfectă, nu o zi sau două, ci câteva săptămâni!

Cât de des trebuie să îmi tund sprâncenele?

Întreaga procedură de tundere a sprâncenelor nu durează mult: durează între 5 și 15 minute. Sprâncenele tale vor crește înapoi în decurs de 3 săptămâni, așa că trebuie să repeți această procedură destul de des. Multe persoane susțin că sprâncenele ar trebui tunse la fiecare 2-3 zile, deoarece acestea cresc foarte repede și devin evidente.

Cum cumperi un aparat de tuns pentru sprâncene bun?

Pentru a cumpăra un trimmer bun, este important să acorzi atenție designului acestuia, mai exact formei și costului modelului, numărului de capete, sursei de alimentare (baterii sau curent electric), precum și calității materialelor folosite de producător. Aparatele de tuns cu lame din oțel inoxidabil sunt cea mai bună alegere. Mânerul poate fi făcut din plastic de calitate - acest lucru face aparatul mai ușor, ceea ce poate îmbunătăți confortul utilizatorului.

Scrie un comentariu. Va fi postat în curând după aprobarea moderatorului.
Politică de confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookies și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale sunt utilizate. Vă puteți modifica setările în broweser în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor cookie-urilor?

Politică de confidențialitate