Modalități de corectare a sprâncenele căzute

cum să scapi de sprâncenele căzute

Sprâncenele căzute sunt un simptom comun al procesului de îmbătrânire a pielii care își pierde elasticitatea și flexibilitatea în timp. Sprâncenele lăsate vin de obicei la pachet cu pleoapele căzute, formând un pliu vizibil al pielii care nu este prea plăcut din punct de vedere estetic. Din fericire, există multe modalități de a trata sprâncenele căzute. Află mai multe despre ele!

Care sunt cauzele sprâncenelor căzute?

Multe persoane ajunse la o vârstă matură se luptă cu problema sprâncenelor căzute, deoarece principala cauză din spatele acestora este pierderea flexibilității și elasticității, precum și slăbirea mușchilor și a fibrelor de colagen. Acest lucru este efectul îmbătrânirii pielii, care e, din păcate, inevitabil. Pe de altă parte, sprâncenele căzute pe o singură parte a feței pot fi un simptom al unor probleme cu nervii și mușchii faciali. Există mult mai mulți factori care corespund apariției sprâncenelor căzute.

Pleoape căzute - ptoză

Ptoza este o afecțiune în care pleoapa superioară este căzută. Poate fi provocată de leziuni, de afecțiuni ale nervilor care controlează mușchii pleoapelor și de mușchi întinși sau slabi. Ptoza nu se tratează cu tratament farmacologic sau reabilitare, însă blefaroplastia este capabilă să o elimine. E important să știm că ptoza nu este doar o chestiune de estetică - ea ar putea provoca îngustarea pleoapelor și ar putea duce la acoperirea sau blocarea pupilei. Acest lucru, la rândul său, poate afecta vederea și câmpul vizual. Persoanele care suferă de ptoză simt adesea oboseală vizuală, disconfort la nivelul pleoapelor și dureri de cap. Blefaroplastia ar putea restabili confortul și siguranța vieții.

Sprâncenele căzute și trăsăturile faciale

Știai că sprâncenele căzute ar putea reprezenta nu numai o sursă de neliniște și îngrijorare, ci ar putea duce și la consecințe fizice? Oboseala vizuală menționată mai sus și disconfortul cronic pot provoca frustrare. Aspectul sprâncenelor are un impact enorm asupra aspectului general al feței. Sprâncenele căzute duc la pleoape căzute care provoacă o reducere optică a dimensiunii ochilor, ceea ce are un efect negativ asupra feței. Din păcate, persoanele care se confruntă sprâncene și pleoape căzute par obosite și mult mai bătrâne decât în realitate. De aceea, merită să iei în considerare un tratament de ridicare a sprâncenelor, deoarece ar putea reda aspectul tânăr al feței. În viața de zi cu zi, machiajul poate fi util și despre asta vom vorbi în următoarele părți ale articolului.

Cum elimini sprâncenele căzute?

1. Metode de casă împotriva sprâncenelor căzute

Poate problema sprâncenelor căzute să fie vindecată cu remedii făcute în casă? Cu siguranță poți acționa preventiv și poți întări mușchii din această zonă a feței. Măsurile preventive sunt în continuare subestimate de oameni, deși acestea ar putea întări vizibil pielea cu ingrediente active, care inhibă procesele de îmbătrânire a pielii și, la rândul lor, problema pielii flasce de deasupra pleoapei. Și exercițiile fizice la nivelul mușchilor faciali sunt extrem de benefice - fă-le timp de câteva minute în fiecare zi și vor aduce rezultate surprinzătoare. Ia în calcul masarea delicată a pielii pentru a stimula microcirculația și a spori sinteza colagenului. O poți efectua folosind mâinile, un aparat de masaj special sau o piatră gua sha. Ține cont de faptul că radiațiile solare au un impact asupra pielii, precum și de faptul că acestea duc la fotoîmbătrânirea tenului. Nu te expune prea mult la soare și asigură-te că protejezi pielea cu creme de protecție solară cu SPF ridicat.

Important!
Cu cât începi mai devreme să acorzi atenție îngrijirii pielii din jurul ochilor și sprâncenelor, cu atât amâni mai mult procesele de îmbătrânire a pielii. Căderea pleoapelor are mai puține șanse să se producă pentru cei care încep să folosească produsele potrivite în mod corespunzător, combinate cu masajele ușoare.

Pleoape căzute - exerciții, yoga pentru față

Mușchii subcutanați sunt responsabili de căderea sprâncenelor, așa că este esențial să îi antrenezi! Ce funcționează de minune în acest caz este yoga facială și o serie de exerciții special concepute care îmbunătățesc elasticitatea pielii și conturul feței.

2. Tratamente de medicină estetică pentru sprâncene căzute

  • Toxină botulinică

Toxina botulinică, numită botox, inhibă transmisia neuromusculară care slăbește anumiți mușchi faciali. Acest lucru duce la netezirea ridurilor și la întărirea pielii. Este, de asemenea, capabilă să corecteze pleoapele căzute. Pentru a face acest lucru, medicul introduce botox în zona frunții și a tâmplelor. Procedura este rapidă, nedureroasă și neinvazivă. La numai o săptămână de la tratament, sprâncenele sunt vizibil ridicate, iar efectul durează până la 6 luni.

  • Fire APTOS - lifting fără bisturiu

Procedura presupune introducerea de fire în țesuturile moi, care vor stimula producția de fibre de colagen, elastină și acid hialuronic. Acestea sunt dizolvabile, dar aspectul de sprâncene ridicate rămâne. Rezultatele sunt evidente imediat după procedură și pot dura între 18 și 24 de luni.

  • Întinderea pielii prin radiofrecvență, tratament RF

Undele electromagnetice încălzesc stratul profund al pielii și stimulează regenerarea acesteia, deoarece căldura comprimă fibrele de colagen și stimulează formarea de fibre noi. Tratamentul provoacă leziuni intenționate ale țesutului pentru a-l forța să se regenereze singur. Efectul este ridicarea sprâncenelor și a pleoapelor. Se recomandă să revii pentru programări de întreținere de 3 până la 6 ori.

  • Ridicarea sprâncenelor cu HIFU

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) este un tratament non-invaziv care conferă fermitate și netezime pielii. Durează între 15 și 40 de minute. HIFU funcționează prin introducerea energiei cu ultrasunete în straturile profunde ale pielii. Tratamentul crește temperatura țesuturilor pielii până la 65-75 de grade Celsius, provocând microdeteriorări intenționate și forțând un proces natural de vindecare - sinteza colagenului. Acest lucru duce la întinderea permanentă a pielii și la reducerea ridurilor și a aspectului flasc. Pielea este regenerată continuu și tensiunea sa este îmbunătățită - o singură procedură îți permite să elimini ridurile și pleoapele căzute.

  • Acid hialuronic pentru pleoapele căzute

Unul dintre cele mai frecvente tratamente pentru pleoapele căzute este introducerea de acid hialuronic nereticulat sub piele. Densitatea, elasticitatea și nivelul de hidratare a pielii sunt îmbunătățite semnificativ. Acidul hialuronic umple zonele lipsite de fermitate acolo unde țesuturile subcutanate s-au deplasat. Marele avantaj al tratamentului este că e compatibil cu structura chimică a pielii umane fiind posibil ca efectele să dureze mai mult de un an.

  • Sprâncenele căzute și blefaroplastia

Blefaroplastia este un tratament invaziv pentru corectarea pielii căzute. Acesta presupune efectuarea unei incizii în pliul pleoapei superioare. Excesul de piele flască și de țesut adipos este îndepărtat, iar apoi rana se sigilează cu copci foarte subțiri, astfel încât cicatricea este aproape imperceptibilă.

  • Machiaj pentru pleoapele lăsate

Pentru a minimiza efectul pleoapelor lăsate, ar merita să înveți cum să te machiezi astfel încât acestea să nu fie atât de vizibile. Acest tip de machiaj va ridica în mod optic pleoapa și va face ca ochiul să pară mai mare.

Ceea ce contează aici este jocul de lumini și de umbre: folosește o nuanță mai închisă în colțul exterior al ochiului și aplică-o pe cea mai deschisă în partea din mijloc și în colțul interior. Efectul unui ochi mai mare poate fi obținut și prin folosirea unei pudre mate foarte deschisă, bej, chiar sub sprânceană. Nu uita că marginea inferioară a sprâncenei trebuie să fie puternic accentuată. Poți face acest lucru cu un creion sau cu un stilou de sprâncene, dar efectul cel mai rezistent se obține cu o pomadă maleabilă.

Genele lungi și voluminoase îți vor fi un aliat atunci când încerci să camuflezi pleoapele căzute, deoarece acestea distrag atenția de la pleoape.

Machiaj pentru pleoape căzute - pas cu pas

Machiaj pentru pleoape căzute - pasul 1

Aplică o bază de farduri de ochi calitativă sau un primer pe întreaga pleoapă și deasupra acesteia. Poți folosi și un anticearcăn.

Machiaj pentru pleoape căzute - pasul 2

Se iau: 2-3 nuanțe, dintre care una este relativ închisă, alta medie, iar a treia - foarte deschisă. Aplic-o pe cea mai închisă în colțul exterior al ochiului și pe cea de-a doua în zona pe care vrei să o lărgești optic. Apoi, folosește cea mai deschisă nuanță sub sprânceană și în colțul interior. Acest lucru va adăuga și mai multă definire și adâncime ochiului.

Machiaj pentru pleoape căzute - pasul 3

Machiajul va arăta mai precis dacă folosești un creion alb sau bej și îl aplici de-alungul liniei interioare a pleoapei inferioare.

Machiaj pentru pleoapele căzute - pasul 4

Aplică rimel pe genele tale sau folosește gene false - reține, cu cât sunt mai lungi și mai groase, cu atât vor distrage mai bine atenția de la pleoape.

Nu uita de aspectul sprâncenelor tale

Este bine de reținut că rezultatul final al machiajului tău nu este condiționat doar de machiajul ochilor. Felul în care arată sprâncenele tale este, de asemenea, crucial - acestea trebuie să fie bine îngrijite, aranjate și conturate corect. Sprâncenele simetrice, cu aspect ordonat, fac ca ochiul să pară mai mare decât este în realitate. Forma corectă îți permite să definești arcul cu un iluminator. Ține cont de faptul că firele noi de păr care reapar sunt vizibile mai ales dacă ai pleoapele căzute, deoarece ele încarcă fața cu prezența lor și dau impresia unui ochi greoi.

Pleoape căzute - creme

Știai că poți preveni efectul pleoapelor căzute cu ajutorul produselor potrivite de îngrijire și frumusețe? Începe să aplici corect creme pentru ochi încă de la o vârstă fragedă. Ține cont de faptul că produsele trebuie alese în funcție de vârsta pe care o ai și că trebuie să-ți ofere un nivel de hidratare adecvat. Este recomandat ca acestea să conțină o cantitate mare de acid hialuronic. Aplică produsele pornind din colțul interior. Mergi spre colțul exterior, frecând ușor pielea cu mișcări circulare. Aplicarea corectă poate fi combinată cu masajul - un astfel de ritual ar trebui să fie un element esențial al rutinei zilnice de îngrijire a pielii.

Scrie un comentariu. Va fi postat în curând după aprobarea moderatorului.
Politică de confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookies și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale sunt utilizate. Vă puteți modifica setările în broweser în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor cookie-urilor?

Politică de confidențialitate