Machiajul sprâncenelor pentru subtonuri calde și reci ale pielii

sprâncene potrivite tipului de frumusețe

Secretul pentru un machiaj perfect al sprâncenelor nu constă doar în produse cosmetice de bună calitate, ci și într-o paletă cromatică pe măsură, care să se potrivească tenului și tipului tău de piele. Cum îți identifici subtonul și cum alegi produsele potrivite pentru sprâncene? Ai un ten cald, rece sau neutru? Haide să aflăm!

De ce ajută să îți cunoști subtonul?

Ai cumpărat vreodată o pomadă pentru sprâncene care arată bine în recipient, dar are o culoare portocalie ciudată care nu ți se potrivește deloc? S-ar putea să fi fost din cauză că produsul nu se potrivea cu subtonul pielii tale. Este foarte posibil ca pielea ta să aibă un subton rece, iar produsul să fi avut tente calde, motiv pentru care machiajul nu arăta armonios.

Cunoscându-ți tipul de piele, poți să găsești culori complementare în machiaj pentru a-ți amplifica look-ul. Acest lucru nu se aplică doar în ceea ce privește machiajul, ci și atunci când vine vorba de alegerea articolelor vestimentare, precum și a imaginii tale în general. Este esențial să îți dai seama care sunt subtonurile pielii tale pentru a alege corect produsele de machiaj. Cum să îți găsești subtonurile pielii, dar și cum să te joci cu machiajul în avantajul tău? Care sunt subtonurile pielii tale?

Tipuri de tonuri de piele vs machiajul sprâncenelor

Pentru ca machiajul tău să arate natural, iar nuanțele produselor cosmetice pentru sprâncene să formeze un întreg coerent, trebuie să le alegi în funcție de tipul tău de ten. Există 3 tipuri: cald, rece și neutru, numit uneori și mixt. Cum identifici nuanțele calde și reci? Poate fi un pic complicat și neclar să-ți dai seama dacă pe tenul tău domină subtonurile reci sau cele calde. Din fericire, există câteva metode care te ajută să înțelegi mai bine subtonurile!

Cald sau rece? Cum îți identifici subtonurile?

Există câteva tipuri de subtonuri ale tenului - fiecare dintre ele are trăsături caracteristice care sunt utile atunci când alegi produsele de machiaj. Cum determini ce tip de ten ai? Există numeroase modalități, dar iată care sunt cele care s-au dovedit a fi cele mai eficiente. Află dacă ai subtonuri reci, neutre sau calde!

1. Subtonuri calde sau reci: auriu sau argintiu?

Cea mai simplă metodă de a afla ce subtonuri ai este studierea modului în care pielea ta reacționează la tonuri reci sau calde. Folosirea bijuteriilor aurii sau argintii și compararea felului în care acestea arată pe pielea ta este o modalitate excelentă de a-ți determina subtonul. Reține că nu ar trebui să fii machiată în timp ce execuți metoda. Cel mai bine este să faci testul în lumină naturală, puternică, de exemplu, lângă o fereastră. Noi te sfătuim să faci câteva fotografii pentru a le compara. Uită-te cu atenție la tenul tău și la culoarea ochilor - se armonizează cu bijuteriile argintii (reci) sau aurii (calde)? Cu ce culoare arată cel mai bine tenul tău? Dacă argintiul îți accentuează defectele și imperfecțiunile - pielea pare obosită, cearcănele sunt mai vizibile - atunci probabil că tonurile reci nu sunt pentru tine.

2. Subtonuri calde sau reci: analiza culorii pielii

Prin observarea atentă a tenului tău poți afla ce subtonuri ai - tip de ten cald sau rece. Un ten cu tonuri reci este porțelanat, cu nuanțe roz, roșii sau violet. Când vine vorba de subtonuri calde, gândește-te la nuanțe aurii, galbene, maro deschis sau piersicii. O piele care conține culori oranj este caldă, în timp ce pielea cu pigmenți albăstrui - are tonuri reci.

3. Subtonuri calde sau reci: culoarea venelor tale

Sunt verzi sau albastre? Venele verzi vizibile pe piele înseamnă că ai subtonuri calde. Dacă poți vedea vene albastre pe încheieturile mâinilor - ai subtonuri reci. Este esențial să le privești în timp ce stai lângă o fereastră. Dacă vezi o combinație între cele două sau ești nesigură, probabil că ai un ton neutru.

4. Testul subtonului pielii vs. machiaj

O bună modalitate de a-ți determina tipul de piele este să te machiezi în două moduri. Folosește un fard de obraz cu tonuri calde pe un obraz (piersică, coral, oranj) și un roz cu tonuri reci pe celălalt. Stai lângă fereastră în lumină naturală puternică și vezi care nuanță se contopește cu pielea și arată mai bine, iluminând-o și dându-i o notă de strălucire sănătoasă. Desigur, dacă îți stă mai bine un fard de obraz cu tonuri calde, înseamnă că ești caldă, iar dacă un roz cu tonuri reci îți pune în valoare frumusețea, probabil că ești rece.

Se poate face un test similar și cu rujurile: folosește un produs de culoare fucsia, roz deschis perlat sau roșu, dominat de tonuri de albastru. Prinde-ți părul, fă o fotografie, apoi demachiază-te și repetă procesul cu un ruj piersică, nude cald sau maro. Fă o altă fotografie în aceeași lumină și compar-o cu cealaltă.

5. Compară-te cu o persoană faimoasă

Inspiră-te de la celebrități! Ținutele și look-urile lor de make-up sunt adesea analizate de make-up artiști în diverse reviste. Găsește o vedetă de cinema sau o cântăreață care are un ten asemănător cu al tău și citește ce au de spus profesioniștii despre el. Persoana la care te gândești este descrisă ca având un tip de ten cu tonuri reci sau calde? De exemplu, Sophie Marceau este o toamnă cu tonuri calde, Laetitia Casta este o primăvară caldă, Clemence Poesy este o vară rece, iar Audrey Tautou - o iarnă cu tonuri reci.

Tipuri de ten: tonurile pielii în funcție de anotimp

Pentru că am menționat tipurile de ten de toamnă și de primăvară, este timpul pentru o explicație. Tipurile de ten în funcție de anotimpuri ajută, de asemenea, la determinarea "temperaturii" tenului tău, iar cea mai comună clasificare este analiza cromatică cu patru anotimpuri. Repartizarea elementară a tipurilor de ten menționate mai devreme arată astfel:

  • Primăvară - deschis, cald
  • Vară - deschis, rece
  • Toamnă - închis, cald
  • Iarnă - închis, rece
Reține!
Clasificarea pe anotimpuri a tipurilor de ten poate fi de ajutor, însă este foarte generică. Există multe subtipuri care se împart în 12 categorii cromatice în tonuri diferite. Mai mult, există persoane care au un tip de piele mixt (neutru), astfel că li se potrivesc atât tonurile calde, cât și cele reci. Acest lucru ne demonstrează că suntem cu toții foarte diferiți unii de alții: pielea, precum și culoarea părului și a sprâncenelor, sunt chestiuni individuale - e complicat să definim clar un tip de frumusețe și să îl încadrăm într-un set de reguli rigide. Diversitatea este frumoasă!

Tenul de tip rece

  • Vara - ten rece, lăptos, cu tonuri roz și bej. Ochi albastru deschis, verzi, hazel sau căprui deschis. Păr: blond deschis, cenușiu, platinat sau șaten deschis. Pielea se bronzează ușor și capătă o nuanță mai închisă după câteva zile.
  • Iarna - contrast puternic între piele și păr, numită uneori " tipologia Albă ca Zăpada". Piele foarte deschisă, cu subtonuri reci, măslinii. Ochi albaștri, căprui destul de închis sau negri-căprui. Se bronzează foarte ușor.

Tenul de tip cald

  • Primăvara - piele cu tonuri calde, adesea cu mulți pistrui. Ochi albaștri, verzi sau căprui deschis. Păr blond deschis sau blond căpșună cu nuanțe de caramel sau roșcat. Pielea se bronzează ușor și are tendința de a se înroși.
  • Toamna - piele deschisă și caldă, dominată de tonuri piersică și aurii. Păr roșcat sau castaniu-roșiatic 'auburn' cu nuanțe de roșu închis sau auriu. Nu prea se bronzează, îi pot apărea pistrui.
Fapt divers!
Nuanța pielii se poate schimba pe parcursul vieții! În funcție de faptul că te bronzezi sau îți schimbi culoarea părului, tipul tău de piele ar putea să pară un pic mai cald sau mai rece. Se poate observa atunci când folosești o nuanță nouă de ruj odată ce vara s-a terminat și brusc arată mai bine decât de obicei.

Cum alegi în mod corect culoarea produselor pentru sprâncene?

La fel ca orice alt produs colorat, produsele de machiaj destinate sprâncenelor au o anumită temperatură de culoare, așa că, pentru a alege nuanța potrivită de pomadă, creion sau pudră de sprâncene, trebuie să afli ce tonuri are și apoi să optezi pentru o culoare care să se potrivească cu părul, sprâncenele și tenul tău. Aceasta ar trebui să fie similară cu culoarea sprâncenelor și a părului tău, dar nu identică. Dacă părul tău cuprinde mai multe nuanțe, concentrează-te pe cea mai apropiată de fața ta. Atunci când alegi o pomadă de sprâncene, alege varianta cu o nuanță mai deschisă decât culoarea sprâncenelor tale.

În machiaj, se presupune că tonurile reci sau neutre domină, cu excepția cazului în care subtonurile tale sunt de departe mai calde și părul tău este auburn, castaniu, sau roșu aprins. Reține că naturalețea este esențială în machiaj - sprâncenele exagerate și nuanțele prea închise au un aspect grotesc și te fac să pari mai în vârstă, iar trăsăturile feței tale par mai ascuțite.

Sugestie!
  • Dacă îți stă bine în nuanțe de toamnă/iarnă, alege o culoare mai închisă a produsului.
  • Dacă ți se potrivesc mai mult culorile subtile, alege o nuanță mai deschisă.

O pomadă de sprâncene este un produs fantastic pentru sprâncene, indiferent de tipul și grosimea acestora. Consistența sa îți permite să accentuezi liniile sprâncenelor cu precizie și eleganță. Pomadele sunt capabile să camufleze eventualele neregularități și spațiile rare și să umple întreaga sprânceană cu culoare. În plus, permit crearea unui machiaj de zi cu zi, precum și a unor look-uri de seară. Este un produs de neegalat dacă dorești să-ți împrospătezi machiajul permanent al sprâncenelor.

Creionul de sprâncene este un alt produs genial prin care poți pune în valoare marginile inferioare ale sprâncenelor și crea o formă geometrică corectă. Principiul de alegere a culorilor potrivite este același: nuanța produsului trebuie să se potrivească cu tonul pielii tale, fără a crea disonanțe. Un creion bun de sprâncene va fi de folos nu numai pentru conturarea și umplerea cu culoare a întregului arc al sprâncenelor, ci și pentru a desena linii suplimentare asemănătoare firelor de păr și pentru a accentua codițele sprâncenelor. Este important ca mina să aibă o grosime corespunzătoare, o duritate optimă și o pigmentare excelentă - aceste lucruri garantează un machiaj fenomenal al sprâncenelor.

Machiajul sprâncenelor pentru tenul cald și rece

  • Machiajul sprâncenelor pentru un ten cald

Primăveri și toamne, fiți atente! Ce machiaj al sprâncenelor se potrivește tipurilor de ten cald? Concentrează-te pe încorporarea multor nuanțe calde și neutre. Primăverile ar trebui să aleagă culori deschise cu nuanțe calde: maro, bej. Toamnele, pe de altă parte, ar putea opta pentru marouri și bejuri dominate de accente roșii, oranj și aurii.

  • Machiajul sprâncenelor pentru un ten rece

Tipologiile de iarnă și de vară sunt caracterizate de subtonuri reci ale pielii. Dacă te încadrezi în această categorie, machiajul tău ar trebui să fie plin de marouri reci ( deschise sau închise) și nuanțe de gri care să se potrivească cu culoarea părului tău. Iernile vor arăta cel mai bine în nuanțe clare, pronunțate, în timp ce verile - în gri și taupe (un amestec neutru de bej și gri). Tipologiile de vară ar trebui să evite tonurile negre sau pământii.

Machiajul sprâncenelor - culori neutre. Perfecte pentru orice ton al pielii

Merită menționat că, pe lângă culorile dedicate fiecărui tip de ten, există și cele în care nu predomină nici tonurile calde, nici cele reci. Reprezintă o soluție excelentă pentru cei cărora le este dificil să își determine tipul de ten.

Când vine vorba de nuanțe neutre în produsele de frumusețe, temperatura de culoare a acestora se domolește. Nu există tonuri calde, cum ar fi roșu și oranj, și nici pigmenți reci, cum ar fi albastru sau violet. Datorită armoniei lor cu alte culori, aceste nuanțe sunt potrivite pentru o mare varietate de tonuri ale pielii, inclusiv pentru tenul mixt.

Produsele de machiaj pentru sprâncene bine gândite oferă, de obicei, nuanțe neutre: este o opțiune sigură, deoarece machiajul arată armonios și coerent, indiferent de nuanțele pe care le folosești în realizarea make-up-ului tău. Sprâncenele umplute cu nuanțe neutre se potrivesc atât cu fardurile de pleoape, fondurile de ten si rujurile cu tonuri calde, cât și cu cele cu tonuri reci.

Produsele Nanobrow - game de culori pentru tipurile de ten cald, rece și neutru

Dacă dorești să alegi o nuanță perfectă de produs pentru machiajul sprâncenelor, apelează la selecția largă de produse cosmetice de la Nanobrow. Aceasta include produse minunate pentru sprâncene, dedicate fiecărei nuanțe de piele, astfel încât nu vei avea nicio problemă în a potrivi unul la tonurile tale calde, reci sau neutre. Produsele Nanobrow se bucură de o popularitate continuă, iar calitatea lor și gama rafinată de culori permit fiecărei femei să își găsească culoarea ideală de rimel pentru sprâncene, creion sau pomadă. Convinge-te singură și poartă un machiaj desăvârșit în fiecare zi. Nanobrow sunt adevărați experți atunci când vine vorba de sprâncene frumoase!

Scrie un comentariu. Va fi postat în curând după aprobarea moderatorului.
Politică de confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookies și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale sunt utilizate. Vă puteți modifica setările în broweser în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor cookie-urilor?

Politică de confidențialitate