Sprâncenele ridicate sunt efectul pe care îl urmărim cu toții în machiaj - fața pare mai tânără și are trăsături faciale mai simetrice și mai echilibrate. Sprâncenele căzute fac fața să pară obosită. Expresiile faciale puternice, înaintarea în vârstă și stresul cotidian contribuie la formarea sprâncenelor lăsate. Liftingul de sprâncene ar putea fi o soluție - ce este și cum se face?
Liftingul de sprâncene - ce este?
Liftingul de sprâncene este o procedură cosmetică de ridicare a sprâncenelor și se face în clinicile de medicină estetică. Poate fi atât chirurgicală, cât și non-chirurgicală. Datorită acestui tratament este posibilă corectarea semnelor de îmbătrânire, îmbunătățirea simetriei generale a feței și eliminarea pleoapelor lăsate, care ar putea fi motivul pentru care arăți mai în vârstă decât ești. Tratamentul are ca rezultat un chip care arată pur și simplu mai frumos, deoarece se menține geometria acestuia, iar arcurile sunt modelate și ridicate.
Liftingul de sprâncene - diferite tehnici
Tehnicile de lifting al sprâncenelor variază - nivelul de agresiune este diferit în funcție de tipul său. Care sunt cele mai populare tehnici?
Ridicare non-chirurgicală a sprâncenelor
-
Lifting de sprâncene - fire PDO
Este un tip de procedură care utilizează fire de polidioxanonă (PDO) în zonele din jurul ochilor și sprâncenelor în principal, dar uneori și al pleoapelor. Aceasta presupune ancorarea firelor cu ajutorul unui ac foarte subțire. Merită menționat faptul că suturile produc colagen și elastină, astfel încât ajută la menținerea rezultatelor liftingului care constau în piele netedă și ridicată.
-
Ridicarea sprâncenelor cu HIFU
Tehnologia HIFU folosește energie ultrasonică focalizată - unde sonore selectate individual pentru pielea fiecărui pacient. Acestea pătrund în piele și se încrucișează între ele în țesuturile pielii. Locurile în care se încrucișează se numesc puncte de coagulare termică - acestea formează colagen nou care treptat întinde, ridică și întinerește pielea.
-
Ridicarea sprâncenelor cu acid hialuronic
Acidul hialuronic reticulat poate fi introdus în aproape fiecare parte a feței și a corpului, inclusiv în zona sprâncenelor. Acest lucru face posibilă restabilirea volumului normal al țesuturilor. După aplicarea unui anestezic local, acidul hialuronic este introdus sub piele cu ajutorul unui ac subțire. Ca urmare, pielea devine mai întinsă și sprâncenele sunt vizibil ridicate.
-
Ridicarea sprâncenelor - botox
Este posibil liftingul sprâncenelor prin introducerea botoxului în zona corpului aleasă. Toxina botulinică are un impact asupra transmisiei neuromusculare: sprâncenele sunt ridicate și linia lor este ajustată.
-
Ridicarea sprâncenelor cu Radiesse
Ridicarea sprâncenelor poate fi realizată și cu ajutorul unui filler special Radiesse. Rezultatele durează mai mult decât după, de exemplu, utilizarea acidului hialuronic. Procedura implică un filler special pentru riduri care, în timpul procesului, este injectat cu un ac la o adâncime corespunzătoare a pielii. Efectele sunt biorevitalizarea, umplerea țesuturilor și, bineînțeles, sprâncene vizibil ridicate.
Ridicarea chirurgicală a sprâncenelor
-
Incizia în zona temporală
Această metodă implică incizia zonei temporale și întinderea pielii. Este populară deoarece necesită doar o singură tăietură mică, care este ascunsă în linia părului - asta înseamnă că durata de recuperare este de doar câteva zile.
-
Ridicarea endoscopică a sprâncenelor
Se realizează după aplicarea anesteziei generale și cu ajutorul endoscopului. În timpul acestei proceduri, chirurgul face o incizie ascunsă în păr și ridică pielea cu ajutorul unui echipament de specialitate, ridicând țesutul sprâncenelor și permițând astfel crearea formei și înălțimii corecte a sprâncenelor.
-
Ridicarea sprâncenelor - machiaj
Știai că efectul de sprâncene ridicate care conferă un aspect tineresc nu trebuie să fie neapărat rezultatul unei proceduri a unei clinici de medicină estetică? Mai mult, îți permite să obții instantaneu efectele dorite, într-un mod deloc invaziv! Trebuie doar să apelezi la produse bune de make-up pentru sprâncene, care te vor ajuta să definești forma arcurilor și să trasezi conturul corect. Pomada, creionul sau stiloul de sprâncene îți vor permite să ridici sprâncenele - tot ce trebuie să faci este să accentuezi linia superioară a sprâncenelor, definind punctul cel mai înalt al arcului. Pe lângă asta, e bine să evidențiezi zona chiar de sub marginea inferioară a sprâncenelor - în acest fel vei obține aspectul de sprâncene ridicate fără a fi nevoie să mergi la o clinică de medicină estetică. Acest truc ar trebui realizat cu produse bine selecționate și de cea mai bună calitate, cum ar fi pudrele Nanobrow rafinate și bine pigmentate - acestea pot fi folosite pentru a defini forma, iar iluminatorul catifelat va fi perfect pentru a da luminozitate secțiunii de sub sprâncene.
Contraindicații pentru intervenția de lifting al sprâncenelor
Ca orice procedură, chirurgicală și invazivă, un lifting de sprâncene are și el contraindicațiile sale. Acestea sunt:
- sarcina și alăptarea,
- boli autoimune,
- probleme de coagulare a sângelui,
- inflamații localizate,
- diabet necontrolat,
- acnee,
- cancer activ,
- colagenoză (boli ale țesuturilor),
- tendințe de formare a cicatricilor,
- hipertensiune arterială diagnosticată de gradul ll și lll,
- boală cardiacă ischemică.