Se spune că sprâncenele înrămează fața pentru că au un impact uriaș asupra aspectului fizic. Sondajele arată, însă, că majoritatea femeilor nu sunt pe deplin mulțumite de felul în care arată sprâncenele lor. Dacă ești una dintre ele, continuă să citești. În câteva momente vei afla care sunt cele mai frecvente greșeli în materie de sprâncene și cum să le eviți.
De ce este atât de important să ai sprâncene frumoase?
Sunt multe elemente care determină felul în care arată fața, sprâncenele fiind unul dintre cele mai importante. Stiliști de make-up spun că sprâncenele cu formă ciudată ne fac să arătăm rău, de multe ori chiar mai bătrâni decât suntem în realitate. Îngrijite, aranjate și conturate, sprâncenele echilibrează look-ul, întineresc chipul și chiar rezolvă problema pleoapelor căzute. Care sunt cele mai bune tratamente pentru sprâncene? Ce lucruri ar trebui evitate pentru a ajuta sprâncenele să arate cât mai bine?
Greșeli comune în materie de sprâncene
1. Nu îți îngrijești sprâncenele
Un exemplu aproape clasic și cea mai frecventă greșeală este aceasta: neglijarea completă a nevoilor sprâncenelor. Dacă lași sprâncenele fără niciun fel de ajutor, nu le dai nutrienți sau nu mai îndepărtezi firele de păr în exces - nu te mira când acestea încep să devină slăbite și să cadă. În cel mai rău caz, ignorarea nevoilor sprâncenelor poate inhiba creșterea de noi fire de păr.
2. Folosești produse greșite pentru sprâncene
Ai luat o hotărâre și ai început să îți îngrijești sprâncenele? Minunat! E bine de știut însă că produsele de înfrumusețare pe care le aplici pe sprâncene ar putea fie să accelereze creșterea, fie să provoace subțierea. Se spune că tratamentele făcute acasă, precum laptele sau gălbenușul de ou, îmbunătățesc aspectul sprâncenelor, însă eficiența lor este îndoielnică. Ele pot ajuta sprâncenele să arate mai bine, dar nu conta pe efecte de lungă durată. Alternative? Încearcă produsele special concepute pentru sprâncene. Acestea sunt create pentru a oferi rapid rezultatele promise. Alege astfel de produse cu atenție, verificând recenziile și analizând lista de ingrediente. Aplicarea uleiurilor din plante pe sprâncene poate fi, de asemenea, o idee bună, mai ales atunci când sunt folosite ca tratament complementar.
3. Nu folosești un ser pentru sprâncene
Dacă tot vorbim despre serurile pentru sprâncene, regula de bază este că e mai bine să te încrezi în branduri cunoscute, alegând produse profesionale pentru îngrijirea sprâncenelor. Vestea bună este că, odată ce reușești să găsești serul potrivit care să satisfacă nevoile sprâncenelor tale, nu vei mai avea nevoie de alte balsamuri pentru sprâncene! Dacă sprâncenele tale par a fi subțiri, rare și reticente la creștere, încearcă singurul tratament potrivit care rezolvă deodată toate problemele comune ale sprâncenelor.
4. Freci energic sprâncenele în timp ce te demachiezi
Sprâncenele sunt blânde, deci nu rezistă bine la daune mecanice. Știind asta, tratează-le cu grijă. Nu mai apăsa prea tare discheta demachiantă pe sprâncene în timp ce te demachiezi, deoarece poți rupe firele de păr sau chiar le poți smulge. De asemenea, folosește un demachiant de bună calitate, care să te ajute să scoți produsele colorate, fără a freca intensiv. Este indicat să găsești un demachiant pentru ochi formulat cu agenți extra nutritivi care vizează genele și sprâncenele slabe.
5. Aplici produsele pentru sprâncene în mod incorect
Aplici produse de frumusețe fără să citești instrucțiunile de utilizare? Multe persoane au tendința de a face acest lucru, întrebându-se de ce nu funcționează produsul cosmetic. Se mai întâmplă ca produsele de înfrumusețare să fie folosite mult mai des decât este indicat pe ambalaj - este un exces. Ține minte: nu e necesar să aplici un ser pentru sprâncene mai des decât o dată pe zi. Nu vei face ca firele de păr să crească mai repede prin creșterea numărului de aplicări zilnice. Regulile sunt simple. Respectă instrucțiunile indicate pe ambalaj și, în curând, sprâncenele tale vor arăta mai bine.
6. Nu îți protejezi sprâncenele de agresorii de mediu
Știai că sprâncenele pot deveni mai deschise la culoare din cauza expunerii la soare? De asemenea, ele devin mai slăbite din cauza temperaturilor scăzute și a aerului uscat. Este important să realizezi că sprâncenele sunt păr și au nevoie de protecție pentru a crește și a rămâne frumoase. Data viitoare când vei folosi spray de față cu protecție UV, nu uita să aplici o parte și pe sprâncene. În zilele însorite, poartă o pălărie cu bor mare pentru a îți proteja pielea, părul, genele și sprâncenele împotriva efectelor negative ale razelor ultraviolete.
7. Uiți să te demachiezi
Ți se întâmplă des ca, după o zi lungă și obositoare la serviciu, să te întorci acasă și să te întinzi în pat fără să te demachiezi? Aceasta este o mare greșeală. Faptul că lași produse cosmetice colorate să stea pe față în timp ce dormi duce la închiderea porilor și inflamarea foliculilor. Acest lucru face adesea ca sprâncenele să fie mai slabe și provoacă subțierea.
8. Nu ești sistematică
Ți-ai cumpărat vitamine pentru sprâncene și păr sănătos, dar uiți mereu să le iei? Sau poate ți-ai luat un ser pentru sprâncene, dar îl folosești o dată la câteva zile? Ține minte că a fi sistematică și consecventă în aplicarea produselor pentru sprâncene este singura modalitate de a le face să arate mai bine. Iată un sfat pentru tine: pune-ți serul pentru sprâncene pe o noptieră, lângă crema de mâini. În acest fel nu vei uita să îl aplici.
9. Nu folosești uleiuri din plante pentru sprâncene
Toată lumea cunoaște tratamentul cu ulei pentru păr și beneficiile sale . Dar ai auzit de aplicarea uleiurilor din plante pentru sprâncene? Aceasta este o modalitate minunată de a asigura nutrienți și de a oferi protecție. S-a dovedit că uleiurile din plante întăresc foliculii și asigură sprâncenelor acizii grași esențiali și vitaminele necesare pentru un aspect mai frumos. Uleiul de ricin pare a fi cel mai popular ulei din plante pentru tratamentele pentru sprâncene, dar poți folosi cu succes și alte uleiuri presate la rece și nerafinate, extrase din semințe și sâmburi. Trebuie doar să pui un ulei la alegere pe sprâncene o dată pe zi. Poți folosi pentru asta un bețișor de urechi sau o periuță curată de rimel.
10. Nu îți masezi sprâncenele
Asta nu e o glumă! Masarea sprâncenelor în mod regulat stimulează circulația sângelui. Pentru a face acest lucru, poți folosi pur și simplu o perie de rimel curată sau poți încerca să ciupești sprâncenele. Scopul acestui tratament este de a relaxa mușchii feței, de a reduce apariția ridurilor de pe frunte și de a întări foliculii sprâncenelor.
11. Nu exfoliezi sprâncenele
Știai că sprâncenele trebuie să fie curățate în mod regulat? Aplicând un scrub pe sprâncene, îndepărtezi celulele moarte ale pielii și îmbunătățești circulația care influențează pozitiv creșterea părului. Atunci când pielea este perfect curată, ea absoarbe mai repede substanțele active și le transportă mai adânc. Poți opta pentru scruburi pentru sprâncene gata preparate, îmbogățite cu substanțe nutritive.
12. Nu hrănești sprâncenele cu substanțe nutritive
Alimentele pe care le consumi au o influență imensă asupra modului în care arată genele și sprâncenele. Dacă observi că părul devine mai slab, introdu imediat în meniul tău zilnic mai multe produse bogate în nutrienți. Ar trebui să-ți aprovizionezi organismul cu vitamina B, zinc, fier, magneziu și biotină, siliciu, sulf, cupru și calciu.
13. Folosești un demachiant obișnuit pentru machiajul rezistent la apă
Produsele de machiaj rezistente la apă sunt de neînlocuit dacă înoți, faci sport sau pur și simplu vrei să te plimbi prin ploaie. Numai că acestea trebuie îndepărtate cu produse cosmetice special concepute pentru produsele rezistente la apă. Din păcate, demachiantele obișnuite nu sunt bune pentru a-ți curăța fața, inclusiv sprâncenele, de produsele rezistente la apă. Folosind o loțiune micelară obișnuită și apăsând puternic discheta demachiantă pe sprâncene pentru a îndepărta culorile rezistente la apă nu va face mare lucru, decât să rupă firele de păr și să le smulgă.