Modelarea sprâncenelor pas cu pas. Pensetă, ață sau ceară?

Cum să adaptezi sprâncenele la forma feței?

Cum să-ți pensezi sprâncenele pentru a le face să arate la modă, dar și să se potrivească cu trăsăturile și forma feței tale? Cum procedezi și ce metodă ar trebui să alegi pentru a te asigura că nu ajungi la lacrimi? Este mai bine să alegi penseta, ața sau poate ceara pentru a da formă sprâncenelor tale? Iată ghidul nostru de stilizare și modelare a sprâncenelor!

Modelarea sprâncenelor - cum o faci corect?

Pentru a-ți modela corect sprâncenele, trebuie să urmezi câteva reguli pentru a te asigura că arcurile tale arată impecabil și poți, de asemenea, evita orice accident estetic. În primul rând, nu uita să îndepărtezi doar firele de păr rătăcite de sub linia inferioară a sprâncenelor. Îndepărtează doar fire de păr individuale care cresc deasupra liniei superioare a sprâncenelor. Totuși, nu uita să nu-ți modifici forma naturală a sprâncenelor. Pensatul în exces a liniei superioare a sprâncenelor poate duce la proporții greșite, asimetrie a sprâncenelor, cat și sprâncene care nu se potrivesc cu forma feței tale. Din nefericire, greșelile făcute în timpul modelării liniei superioare a sprâncenelor sunt dificil de reparat ulterior.

Sprâncenele groase arată foarte bine și dau un aspect tineresc feței, dar sprâncenele stufoase sau chiar monosprânceana nu mai sunt atractive, deoarece îți dau un aer permanent supărat. Arcurile subțiri, super la modă în anii '90 nu fac nici ele un favor feței tale. Trendul sprâncenelor subțiri a dispărut de mult, deoarece nu se potriveau aproape nimănui. În zilele noastre sunt la modă arcurile cu forme naturale și îngrijite, care se potrivesc cu forma feței tale. Cum să-ți modelezi corect sprâncenele? Modalitatea cea mai bună este să le lași să arate natural și bine definite. Cel mai bine este să încerci să le păstrezi forma inițială, doar definind cu delicatețe conturul lor .

Cum îți potrivești sprâncenele la forma feței tale?

Potrivirea sprâncenelor cu forma feței este esențială - doar așa pot arăta cu adevărat impecabile. Prin urmare, nu te lăsa păcălită de tendințele mereu în schimbare în materie de sprâncene. Sprâncenele tale ar trebui să ți se potrivească ție, nu ultimelor tendințe. Cum să obții forma perfectă a sprâncenelor pentru a-ți flata forma feței și pentru a camufla orice imperfecțiune?

Cum se pensează sprâncenele: de una singură sau la o cosmeticiană?

În general, îți poți pensa singură sprâncenele destul de ușor, dar trebuie să ții cont de faptul că greșelile sunt greu de evitat. Dacă îți pensezi sprâncenele în mod ineficient, poți perturba proporțiile feței tale și poți crea un aspect caricatural. Sprâncenele pensate excesiv sunt un adevărat coșmar, deoarece îți fac fața să pară constant nedumerită. Dacă ai probleme în a-ți defini corect sprâncenele, fă-o cu ajutorul unui estetician profesionist. Acesta va da sprâncenelor tale proporțiile perfecte. Apoi, va fi mai ușor să menții forma corectă a sprâncenelor - trebuie doar să îndepărtezi firele izolate, care cresc din nou.

Pensarea sprâncenelor- investește într-o pensetă bună

Cum să pensezi ușor sprâncenele acasă? În primul rând, alege o pensetă de calitate! Alegerea ta nu ar trebui să fie aleatorie. Vârfurile ar trebui să fie ascuțite, iar marginile ar trebui să se întâlnească perfect între ele pentru a se asigura că prind fiecare fir de păr, chiar și pe cele mai scurte. O pensetă bună are o formă ergonomică, nu prea mare pentru a se potrivi bine în mână. Învelișul mat este mai eficient pentru a preveni alunecarea în timpul utilizării. Pensetele mari dovedesc că este dificilă apucarea și smulgerea firelor de păr din sprâncene, ciupind adesea pielea, ceea ce poate duce la iritații severe. Prinde firele de păr între vârfurile pensetei și smulge-le cu o mișcare fermă și viguroasă. În cazul în care nu ești sigură dacă ar trebui să îndepărtezi un fir de păr sau să îl lași, cel mai bine este să îl lași așa cum este pentru a evita problema sprâncenelor rare. Încearcă să faci ca sprâncenele să se îngusteze ușor la capăt - coada ar trebui să fie relativ subțire și în formă de țepușă.

Penseta. Cum să-ți pensezi corect sprâncenele?

Pensarea sprâncenelor este una dintre cele mai comune proceduri pe care le poți face singură. Cum îți pensezi sprâncenele acasă pentru ca acestea să arate îngrijite, bine conturate și să se potrivească cu forma feței tale? Există o modalitate de determinare a proporțiilor corecte ale sprâncenelor. Vei avea nevoie de un bețișor subțire și lung - poti folosi un creion sau o pensulă de machiaj.
Așează bățul pe partea laterală a nasului și ține-l înclinat spre colțul interior al ochiului. Acesta nu trebuie să fie deasupra zonei ochilor. Acolo unde marginea bețișorului atinge linia sprâncenei - acesta este începutul sprâncenei tale și ar trebui să fie punctul de plecare. În continuare, ține bățul pe partea laterală a nasului, drept deasupra ochiului, iar în punctul în care atinge osul sprâncenei este arcul tău. În cele din urmă, așează bățul pe marginea nasului și aliniază-l cu colțul exterior al ochiului pentru a găsi punctul final al sprâncenei tale.

Pensarea sprâncenelor pas cu pas

Cum să-ți pensezi sprâncenele ca să eviți accidentele estetice? Consultă ghidul nostru pas cu pas pentru folosirea pensetei.

1. Curăță pielea - fața și zona sprâncenelor tale trebuie să fie curate și degresate. Cel mai bine este să îți pensezi sprâncenele după ce ai făcut baie, când pielea este mai moale - va fi mai puțin dureros. Nu uita: pensează-ți sprâncenele la lumina zilei, de preferință lângă o fereastră și folosește o oglindă cu lupă.

2. Perie-ți sprâncenele cu un pieptăn special sau, de preferință, cu o perie pentru sprâncene moale. Piaptănă firele de păr în sens ascendent, spre tâmple.

3. Determină începutul, arcul și capătul sprâncenei și conturează-ți sprânceana cu un creion nude. Acest lucru îți va permite să verifici cum vor arăta sprâncenele tale în urma procedurii. Dacă ți se par prea înguste sau prea groase - șterge conturul și repetă operația până când obții aspectul dorit.

4. Acum, întinde mâna după pensetă. Smulge firele de păr cu o mișcare fermă, urmând direcția de creștere a acestora. Poți ameliora durerea aplicând un cub de gheață pe piele chiar înainte de procedură. Nu uita să pensezi doar linia inferioară a sprâncenelor. Nu poți îndepărta decât părul rătăcit de deasupra liniei superioare.

5. Nu uita să menții simetria sprâncenelor. Când vine vorba de pensat, mai puțin înseamnă mai mult - dacă un fir de păr crește în interiorul formei conturate și nu ești sigură dacă să îl îndepărtezi - cel mai bine este să îl lași așa. E mai bine să faci retușuri în urma procedurii, dacă este necesar, decât să te expui la problema sprâncenelor rare. Poți smulge firele de păr alternativ, o dată de la o sprânceană, o dată de la cealaltă - pentru a le face să arate perfect simetrice.

6. Îndepărtează-te de oglinda mică și privește-te în cea mare: sprâncenele tale ar trebui să fie vizibile la o distanță de un braț întins. Nu te grăbi, păstrează moderația și nu uita să menții simetria pentru a asigura succesul pensatului.

Cum epilăm sprâncenele fără pensetă?

  • Pensatul cu ață

Știai că pensatul sprâncenelor cu penseta nu este singura tehnică existentă? Asiaticii folosesc de secole un simplu fir de bumbac pentru a smulge firele de păr. Această tehnică este cunoscută sub numele de threading - pensat cu ață. Cum pensezi sprâncenele cu ață?

Ia un fir de aproximativ 40 cm lungime și împăturește-l în două. Leagă capetele astfel încât să formeze o buclă, apoi treci degetele de la ambele mâini prin ea. Răsucește firul pentru a forma o împletitură în mijloc. Ținând firul în ambele mâini, mută alternativ împletitura o dată într-o parte și o dată în cealaltă. Apoi, între ațe se strecoară firele de păr, care sunt prinse și smulse cu foliculul. Pensatul cu ață al sprâncenelor necesită exercițiu, dar, odată ce te obișnuiești, vei descoperi că este cea mai rapidă și mai precisă metodă de epilare a sprâncenelor!

  • Epilare cu ceară

Epilarea cu ceară este o metodă populară de epilare a sprâncenelor, oferită de aproape toate saloanele de înfrumusețare.

Este populară deoarece este cea mai puțin dureroasă și o metodă extrem de rapidă de îndepărtare a părului. Firele de păr care cresc din nou sunt pur și simplu smulse dintr-o dată, într-o mișcare rapidă. Această metodă, totuși, nu se recomandă pentru a fi încercată acasă. Acest lucru se datorează faptului că necesită echipament adecvat, pregătire și cunoașterea tehnicii. Ceara pentru sprâncene trebuie să aibă temperatura și consistența potrivite pentru a smulge părul. Fără îndemânare și experiență, din nefericire, este ușor să se ardă pielea delicată din jurul ochilor.

Roșeață în urma pensării sprâncenelor. Cum scapi de ea?

În urma pensării, este posibil să apară roșeață și o ușoară umflătură. Acest simptom normal dispare destul de repede. Dacă vrei să ameliorezi aceste efecte, aplică o compresă rece pe sprâncene: înfășoară câteva cuburi de gheață într-un șervețel sau răcește o rolă de față din jad în frigider, apoi apasă ușor pe piele. Dacă iritarea persistă, lubrifiază zona iritată cu un unguent cu pantenol sau alantoină.

Cele mai frecvente greșeli în pensarea sprâncenelor

DISPROPORȚIA SPRÂNCENELOR - sprâncene prea groase sau prea subțiri. Aceasta este o greșeală frecventă, rezultând în cozile sprâncenelor pensate excesiv, ceea ce perturbă proporțiile corecte ale feței.

SPRÂNCENELE FOARTE SUBȚIRI - aceasta a fost blestemul anilor 1990. Din fericire, în zilele noastre, sprâncenele pensate la limită nu mai sunt la modă, deși unele femei încă își mai stilizează sprâncenele în acest fel. Din nefericire, acestea nu avantajează deloc fața, iar definirea lor cu un creion de sprâncene închis la culoare creează un aspect caricatural.

MONOSPRÂNCEANA - faptul că Frida Kahlo o afișa nu înseamnă că și tu poți adopta acest look. Monosprânceana nu-ți avantajează deloc look-ul, deoarece te face să arăți supărată și îți face trăsăturile să pară mai ascuțite.

CAPUL SPRÂNCENELOR PENSAT EXCESIV - un spațiu mult prea pensat între sprâncene creează o disproporție între nas, colțul ochiului și arcul sprâncenei. Această greșeală este adesea făcută în timpul retușurilor după pensare. Uneori, se poate ajunge prea departe și se poate obține din greșeală efectul unei priviri constant nedumerite.

Ajutor, mi-am pensat prea mult sprâncenele!

Acest lucru se întâmplă chiar și celor care sunt deja pricepuți în pensatul sprâncenelor. Uneori, din grabă sau din neatenție, smulgem 2 sau 3 fire de păr în plus și creăm spații rare în sprâncene, care, din nefericire, nu ne avantajează deloc. Ce se întâmplă atunci? Cum îți faci sprâncenele să crească la loc mai repede? Există o soluție la această problemă - trebuie doar să îți iei un ser bun pentru sprâncene, precum cel de la Nanobrow. Folosit cu regularitate, acesta face ca firele de păr să crească la loc în cel mai scurt timp, dar, în plus, le condiționează, le hrănește și le întărește chiar de la rădăcină. Serul Nanobrow este un remediu rapid și excelent pentru sprâncene frumoase și voluminoase, pe care să le poți modela după bunul tău plac!

Cu toate acestea, înainte ca sprâncenele să-ți crească la loc, poți camufla orice imperfecțiune cu machiaj! Apelează la produse bune de machiaj pentru sprâncene, cum ar fi un stilou de precizie, un creion sau o pomadă, care îți permit să îți umpli sprâncenele cu acuratețe. Mulțumită acestui lucru, nici măcar nu vei observa când firele de păr ale sprâncenelor vor crește din nou și vor deveni sănătoase, frumoase și puternice!

Scrie un comentariu. Va fi postat în curând după aprobarea moderatorului.
Politică de confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookies și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale sunt utilizate. Vă puteți modifica setările în broweser în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor cookie-urilor?

Politică de confidențialitate